top of page

KJØPSBETINGELSER FOR TREND OPTIKK
E-HANDEL

1. ALLMENT

1.1

 

Betingelsene gjelder for kjøp fra Trend Optikk AS i Norge.

Trend Optikk AS,

Organisasjonsnummer: 981968085 MVA
Furubergvegen 203, 2316 Hamar

Epost: hei@vendelaeyewear.com (Maks. 24 timers responstid (arbeidsdager)).
Telefon: 62 54 39 99  (åpningstid: mandag -fredag: 10.00 – 15.00)


Disse generelle vilkårene og bestemmelsene («Generelle vilkår») gjelder når du som forbruker ( «Du» eller «Kunden»), legger inn en bestilling via www.vendelaeyewear.com og relaterte sider («Nettstedet»). Avtalen er inngått mellom deg og Trend Optikk AS. De Generelle vilkårene gjelder kun for Kunder som er forbrukere.

1.2
Du må minst være 18 år for å bestille via Nettstedet. Trend Optikk godtar i henhold til norsk lovgivning ikke kredittkjøp til personer under 18 år. Trend Optikk forbeholder seg retten til å avvise eller endre dine bestillinger (for eksempel hvis du har gitt uriktige personopplysninger og/eller har en historie med manglende gjeldsbetaling).

1.3
Trend Optikk skal ikke ha noe ansvar hvis produkter er utsolgt, heller ikke for bilde- eller typografifeil på Nettstedet, for eksempel feil i produktbeskrivelsen eller den tekniske spesifikasjonen, unøyaktige priser og prisjusteringer (som endringer i prisen fra leverandører, valutaendringer) eller uriktig informasjon om hvorvidt et produkt er på lager eller ikke. Trend Optikk har rett til å rette opp slike feil og når som helst endre eller oppdatere informasjonen. Hvis en uriktig pris er oppgitt for et produkt du har bestilt, skal Trend Optikk selvsagt informere deg om dette og avvente din godkjenning av den endrede prisen før Trend Optikk fortsetter bestillingsprosessen. Alle bilder på Nettstedet skal kun anses som illustrasjoner. Slike illustrasjoner garanterer ikke å gjengi mengden produkter du kommer til å motta eller produktets eksakte utseende, funksjon eller opprinnelse. Trend Optikk er ikke ansvarlig for informasjon fra tredjeparter gitt til Nettstedet.

1.4
Nettstedet og alt innholdet der eies av Trend Optikk eller dets lisensgivere. Informasjonen er beskyttet av immaterialrettslovgivningen og markedsføringlovgivning. Dette betyr at varemerker, selskapsnavn, produktnavn, bilder og grafikk, design, layout og informasjon om produkter, tjenester og annet innhold ikke tillates kopiert eller brukt uten skriftlig forhåndsamtykke fra Trend Optikk.

2. KONTRAKTER OG BESTILLINGER

2.1
For å legge inn en bestilling gjennom Nettstedet må du akseptere de Generelle vilkårene. Ved å akseptere de Generelle vilkårene lover du å etterleve de Generelle vilkårene helt og fullt og erkjenner at du har lest informasjonen om personopplysninger og informasjonskapsler (cookies) og samtykker bruk i samsvar med Trend Optikk sin Personvernpolicy, se her.

2.2
En kjøpsavtale er inngått når Trend Optikk har bekreftet din bestilling, og du har mottatt en bestillingsbekreftelse fra Trend Optikk via e-post. Trend Optikk oppfordrer til å oppbevare bestillingsbekreftelsen for eventuelle, fremtidige kontakter med Trend Optikks kundeservice om bestillingen. Du har rett til å kansellere din bestilling inntil den er blitt bekreftet av Trend Optikk. Hvis bestillingen kanselleres, skal Trend Optikk refundere eventuelle betalinger du eller ditt kredittkortselskap har gjort hva gjelder bestillingen.

3. KUNDEINFORMASJON OSV.

3.1
Når du besøker nettsiden og har gjennomført et kjøp håndterer Trend Optikk personopplysningene dine blant annet med formål om å tilby deg en så bra nettside som mulig og for å kunne gjennomføre kjøpsavtaler med deg. Du bekrefter at de opplysningene som du fyller ut er korrekte og fullstendige samt at du er ansvarlig for feilaktige opplysninger. Informasjon om Trend Optikks behandling av personopplysninger finner du i Vendela Eyewears (Trend Optikk) Integritetspolicy.

3.2
Du lover å sørge for at ingen andre enn deg bruker dine innloggingsopplysninger. Du tillates ikke å røpe brukernavnet eller passordet sitt til noen og skal sørge for at eventuell dokumentasjon med informasjon om brukernavn og passord oppbevares slik at uautoriserte personer ikke får tilgang til informasjonen. Du skal uten opphold gi Trend Optikk melding hvis det oppstår mistanke om at en uautorisert person har fått tilgang til passordet ditt. Du er ansvarlig for alle kjøp gjort med innloggingsinformasjon din hvis du ikke har gitt slik melding.

3.3
Hvis Trend Optikk har mistanke om at du misbruker din brukerkonto eller din innloggingsinformasjon eller på annet vis krenker de Generelle vilkårene, har Trend Optikk rett til å blokkere tilgangen til brukerkontoen din. Trend Optikk har videre rett til å tildele deg ny innloggingsinformasjon.

4. PRISER, AVGIFTER OG BETALING

4.1
Prisene angitt på Nettstedet gjelder for bestillinger lagt inn på Nettstedet. Alle priser er angitt i NOK og er inklusive MVA. Prisene omfatter ikke betalings- og forsendelsesavgifter som gis separat.

4.2
Alle priser fra Trend Optikk er oppgitt i norske kroner og inkluderer merverdiavgift. Prisen, og eventuelle leveringskostnader, vil være oppgitt i salgs- og leveringsbetingelsene for bestillingen.

Hos oss kan du velge mellom trygge og sikre betalingsmetoder:

 

 

Vipps – vi tilbyr Vipps som betalingsmetode i kassen. Retursum tilbakebetales kortet som er koblet mot din Vippskonto.
For hjelp, ta kontakt med Vipps kundeservice eller tlf: 22 48 28 00 (mandag til fredag 02 – 23, lørdag 10-18 og søndag 11-19).

Kortbetaling – benytter man kredittkort eller debetkort ved betaling, trekkes kjøpssummen på kortet samme dag som bestillingen blir gjort.


Klarna Faktura med 14 dagers betalingsfrist. Velger du å betale med faktura mottar du faktura på mail når pakken sendes fra oss. Faktura forfaller i løpet av 14 dager.

Man må være fylt 18 år for å handle.

Klarna kan kontaktes på telefon 21 01 89 91 eller på www.klarna.no

Trend Optikk har rett til å debitere deg allerede i forbindelse med bestillingen om du ikke har valgt fakturering eller tilsvarende betalingsmetode, og dette er akseptert av Trend Optikk. Ved fakturering eller delbetaling skal Trend Optikk eller dets partnere kunne skaffe seg kredittopplysning fra tredjepart. I så fall kommer du til å bli informert tilsvarende. Trend Optikk forbeholder seg til enhver tid retten til ikke å tilby alle betalingsmetoder, eventuelt endre betalingsmetode hvis betalingsmetoden du har valgt, av en eller annen grunn ikke fungerer på tidspunktet for oppfyllelsen av bestillingen. Legg merke til at begrensninger i tilgjengelige betalingsmetoder er angitt på Nettstedet.

5. SPESIALTILBUD

Trend Optikk skal fra tid til annen på Nettstedet kunne komme med spesialtilbud som er gunstigere enn de som finnes i disse Generelle vilkårene, for eksempel hva gjelder betaling eller utvidet tilbakekallingsrett. Slike vilkår skal gjelde så lenge spesialtilbudet varer og for de spesifikke produktene som Trend Optikk har angitt i forbindelse med dette. Trend Optikk forbeholder seg retten til når som helst å trekke slike spesialtilbud tilbake. Ved opphør eller tilbaketrekking av et spesialtilbud skal disse Generelle vilkårene gjelde uten eventuelle endringer. Tilbud på spesifikke produkter på Nettstedet gjelder kun for den begrensede perioden og frem til produktene er utsolgt.

6. LEVERING OG FORSENDELSE

6.1

Trend Optikk AS bruker Posten til forsendelse av alle varer. Varer leveres Posten (går i postgangen) senest 1 arbeidsdag etter bestilling har blitt mottatt. Forsendelsen er etter dette underlagt Postens generelle leveringsvilkår for posttjenester.

Jf. forbrukerkjøpsloven § 23, har du rett til å heve kjøpet ved vesentlig forsinkelse av leveransen, samt tilbakebetaling innen 14 dager av hevet kjøp.

6.2 

Trend Optikk tilbyr fri frakt på alle bestillinger.

 

6.2
Hvis en pakke skal hentes på et spesifikt leveringssted, må du gjøre det innen det tidsrommet som er angitt i meldingen. Pakker skal normalt hentes personlig med gyldig identifikasjon og bestillingsnummer. Du kommer til å få en melding om levering som angir når og hvor pakken må hentes eller mottas. Meldingen skal kunne gis med e-post, vanlig post, og hvis du har meddelt et mobilnummer, også via telefon eller SMS. Trend Optikk har rett til å debitere deg for en avgift på 199 NOK hvis pakken ikke hentes.

7.ANGRERETT

7.1
Rett til å tilbakekalle.

7.2
Når produkter kjøpes på Nettstedet, har du en 14-dagers angrerett i samsvar med gjeldende angrerettlov og forbrukervernlovgivning. Det betyr at du har rett til å kansellere ethvert kjøp ved å gi melding til Trend Optikk om dette innen 14 dager fra da du eller din representant mottok det bestilte produktet.

Angreretten gjelder ikke for følgende produkttyper:

a) produkter laget etter din spesifikasjon, eller som ellers har fått en tydelig, individuell karakter,

b) et produkt som sannsynligvis forringes eller utløper raskt,

c) digitalinnhold som er blitt levert på annet vis enn på et fysisk medium (for eksempel datamaskinprogram, applikasjoner, spill, musikk, videoer eller tekster der tilgang skjer ved nedlasting eller strømming).

7.3
Ved å akseptere de Generelle vilkårene, erkjenner og samtykker du at angreretten ikke gjelder for digitalt innhold levert på annet vis enn på et rørlig medium.

7.4
I forbindelse med bestilling av et produkt som angreretten ikke gjelder for, kommer du til å få tydelig informasjon.

7.5
Hvis du ønsker å benytte deg av din angrerett, må du, innen 14 dager etter mottatt bestilling, gi tydelig beskjed til Trend Optikk via vårt kontaktskjema eller sende en henvendelse til hei@vendelaeyewear.com. Dersom du ikke ønsker å bruke den forannevnte metoden, kan du bruke standardformularet for angrerett, utstedt av Barne- og likestillingsdepartementet.

7.6
Hvis du bruker din angrerett, skal du betale for returforsendelseskostnadene og er ansvarlig for produktets tilstand etter at du har mottatt produktet og under returforsendelsen. Produktet skal returneres innen 14 dager fra den datoen Trend Optikk fikk melding om at du gjør angreretten gjeldende. Produktet skal sendes godt emballert, i god tilstand og i en forpakning som tåler postgangen. Dersom varen ikke returneres i god stand har Trend Optikk rett til å kreve en kostnad for håndtering av usalgsbart produkt.

7.7
Hvis du bruker angreretten, skal Trend Optikk refundere beløpet du har betalt for produktet inklusive forsendelseskostnader. Eventuelle ekstra forsendelseskostnader som beror på at du velger en annen levering enn standardleveringen Trend Optikk tilbyr, er unntatt refusjonen. Ved retur av en del av en bestilling vil forsendelseskostnadene ikke bli refundert. Trend Optikk har rett til å trekke fra et beløp fra det beløpet som skal refunderes tilsvarende verdiforringelsen for produktet sammenlignet med produktets originalverdi, hvis og i den grad slik verdiforringelse skyldes at du har håndtert produktet utover det som trengs for å fastslå dets funksjon eller karakteristikker.

8. GARANTI OG REKLAMASJON

8.1

Du har rett til full reklamasjon ved vesentlige feil eller mangler innen rimelig tid (j.f . forbrukerkjøpsloven) og senest to år etter at du har mottatt varen. Reklamasjonsretten er begrenset til varens verdi slik den fremkommer på fakturaen, samt forsendelseskostnaden. Vi ber om at spørsmål om reklamasjon rettes til Kundeservice så snart feil eller mangel er oppdaget på telefon 62 54 39 99, eller ved å sende en epost til hei@vendelaeyewear.com. Dersom du ikke er fornøyd, vil vi vederlagsfritt erstatte varen.

8.2
Dersom feil eller mangel ikke kan rettes på en tilfredsstillende måte vil du, ved retur av varen, få kjøpesummen tilbake, samt returkostnader dekket i henhold til Postens satser. Tilbakebetaling ved reklamasjon skal skje innen 14 dager fra mottatt retur. Ved en eventuell tvist, følger Trend Optikk AS Forbrukertvistutvalgets avgjørelser.

9. LINKER

Trend Optikk skal kunne gi linker til andre nettsteder utenfor Trend Optikks kontroll og nettsteder utenfor Trend Optikks kontroll, skal kunne gi linker til Nettstedet. Selv om Trend Optikk bestreber seg på å sørge for at Trend Optikk kun gir linker til nettsteder som bruker lignende personopplysnings- og sikkerhetsbestemmelser som Trend Optikks Personvernpolicy, er ikke Trend Optikk ansvarlig for mulig vern eller konfidensialitet hva gjelder informasjon eller personopplysninger du oppgir på andre nettsteder. Du bør være forsiktig og lese personvernbestemmelsene som gjelder for det aktuelle nettstedet.

10. FORCE MAJEURE

Trend Optikk er ikke ansvarlig for eventuelle forsinkelser forårsaket av forhold utenfor Trend Optikks kontroll, for eksempel generell arbeidstvist, krigshandlinger, brann, lynnedslag, terroristangrep, endrede bestemmelser fra myndighetene, tekniske problemer, defekter i kraft-/tele-/datamaskinkommunikasjoner eller annen kommunikasjon og defekter eller forsinkelser i tjenesten fra underleverandører som skyldes forhold som nevnt foran. Slike forhold skal føre til unntak fra erstatninger og andre tiltak Hvis en slik situasjon skulle oppstå, skal Trend Optikk informere deg tilsvarende både i begynnelsen og ved slutten av perioden for den aktuelle situasjonen. Hvis situasjonen har vart i mer enn to måneder, har både du og Trend Optikk rett til å avbryte kjøpet med umiddelbar virkning.

11. ENDRINGER I DE GENERELLE VILKÅRENE

Trend Optikk forbeholder seg til enhver tid retten til å endre disse Generelle vilkårene. Eventuelle endringer i disse Generelle vilkårene skal publiseres på Nettstedet. Endringer vil gjelde så snart du har akseptert de Generelle vilkårene (i forbindelse med et nytt kjøp, eller mens han/hun ser på Nettstedet), eventuelt 30 dager etter at Trend Optikk har informert deg om endringene. Men Trend Optikk anbefaler at du jevnlig holder seg oppdatert på Nettstedet for å bli oppmerksom på mulige endringer i de Generelle vilkårene.

12. UTSKILLELSE

Hvis en kompetent domstol, myndighet eller voldgiftsdomstol anser en bestemmelse i denne Avtalen ugyldig eller ugjennomførbar, skal det gjenværende av den bestemmelsen og alle andre bestemmelser fortsatt være gyldig(e) og gjennomførbar(e) så langt gjeldende lovverk tillater. Eventuelle bestemmelser som fastslås å være ugyldige eller ugjennomførbare, skal erstattes med relevant, juridisk veiledning og råd.

13. GJELDENDE LOVGIVNING OG TVISTELØSNINGER

13.1
Enhver tvist som måtte oppstå skal søkes løst i minnelighet ved drøftelser med Trend Optikks kundetjeneste. Dersom minnelig løsning ikke kan oppnås, skal Trend Optikk etterleve beslutningene fra Forbrukertvistutvalget eller tilsvarende myndighet i andre europeiske land.

13.2
En eventuell tvist hva gjelder tolkningen eller anvendelsen av disse Generelle vilkårene skal reguleres av og tolkes i henhold til norsk lovgivning og skal eksklusivt avgjøres av domstolene i Norge.

___________________

Disse vilkårene ble etablert av Trend Optikk 19.11.2021

bottom of page